POLAGRA TECH

Międzynarodowe Targi Poznańskie stwarzają wiele możliwości, z których w pełni korzystają zarówno zwiedzający, jak i wystawcy. POLAGRA TECH 2018 to największe targi branży technologii spożywczych w Europie Środkowo-Wschodniej, podczas których w tym roku, jak zawsze w latach parzystych, szczególne miejsce zajmuje branża technologii piekarskich, cukierniczych i lodziarskich.

POLAGRA TECH jest wydarzeniem dedykowanym przedstawicielom branży producentów żywności.
W tym roku odbędzie się duży salon technologii piekarskich i cukierniczych, na którym producenci
i dystrybutorzy polskich i światowych marek zaprezentują mieszanki i komponenty, a także całe linie technologiczne do produkcji cukierniczej, piekarskiej i lodziarskiej. Zaprezentują oni cukiernikom, piekarzom i lodziarzom jakie nowe produkty można stworzyć na nowoczesnych urządzeniach
i z użyciem najnowszych komponentów. Wszystko aby rozwinąć i poszerzyć asortyment produktów,
dodatkowo mistrzowie piekarstwa i cukiernictwa podzielą się swoimi doświadczeniami i wiedzą. Każdorazowo POLAGRA TECH to bogata oferta dla przemysłu technologii spożywczych, tj m.in. można zobaczyć zarówno urządzenia do konfekcjonowania żywności, jak i aparaturę kontrolno-pomiarową, środki higieny i ochrony przed szkodnikami, urządzenia chłodnicze, rozlewnicze, owocowo-warzywne, mleczarskie, do produkcji makaronów, a także środki transportu.

Dlaczego warto być na Polagrze Tech? To prezentacja najnowszych osiągnięć technologicznych, nowości rynkowych, czyli jednym słowem najszersza i najbardziej kompleksowa oferta firm spożywczych w jednym miejscu i czasie. W tym roku na terenie MTP zapanuje zapach świeżego pieczywa i ciasta, a zwiedzający będą mogli zobaczyć arcyciekawe pokazy sztuki cukierniczej.

Ważne terminy:

SALON TECHNOLOGII PIEKARSKICH I CUKIERNICZYCH odbędzie się od 30.09 do 4.10

zaś SALON TECHNOLOGII SPOŻYWCZYCH od 1 do 4.10

Wydarzenia specjalne POLAGRA TECH 2018 Salon Technologii Piekarskich i Cukierniczych:

·         III Otwarte Mistrzostwa Polski w Formowaniu Drożdżówki Jedną Ręką

·         Forum Piekarskie – Zdrowe Pieczywo,

·         Pokazy Cukiernicze Mistrzów,

·         Wiedza i praktyka: konferencje, prelekcje i tematyczne spotkania branży technologii spożywczych.

www.polagra-tech.pl

Co wyróżnia targi POLAGRA TECH:

- jest miejscem premier technicznych i technologicznych, w tym produktów nagrodzonych Złotym Medalem MTP,

- to właśnie w Poznaniu po raz pierwszy w Polsce prezentowane są światowe premiery,
- dla branży spożywczej i gastronomicznej, a w szczególności piekarskiej i cukierniczej oznaczają możliwość zapoznania się z najnowszymi trendami, rozwiązaniami technologicznymi, a także promowanie polskiej gospodarki,
- są interaktywnym i zaawansowanym technologicznie wydarzeniem biznesowym, którego infrastruktura stwarza możliwości montażu i prezentacji specjalistycznych maszyn, urządzeń i całych linii produkcyjnych, co zobaczyć będzie można przy okazji Salonu Technologii Piekarskich i Cukierniczych w tym roku,

- posiada międzynarodowy charakter: największe, kompleksowe i najważniejsze spotkanie branży w Europie Środkowo-Wschodniej dla zaprezentowania swojej oferty potencjalnym odbiorcom z Polski i zagranicy oraz wymianę doświadczeń w branży,
- oznacza przygotowanie i przeprowadzenie spotkania biznesowego w unikalnym środowisku
z bogatym programem wydarzeń branżowych dostosowanym do potrzeb rynkowych i przygotowanym przez profesjonalistów.

W tym samym terminie będą miały miejsce także Międzynarodowe Targi Techniki Pakowania
i Etykietowania TAROPAK
oraz Międzynarodowe Targi Gastronomii i Wyposażenia Hoteli POLAGRA GASTRO / INVEST HOTEL, na które serdecznie Państwa zapraszamy.