Profil- Podstawowe informacje

Zeelandia jest międzynarodową firmą działającą w ponad 20 krajach świata. Nasza działalność obejmuje rozwój, produkcję, sprzedaż oraz dystrybucję komponentów piekarskich i cukierniczych. Na całym świecie Zeelandia zatrudnia ok. 1500 osób.

Zeelandia Polska jest częścią grupy Zeelandia. Jesteśmy samodzielną firmą z własną produkcją, departamentem R&D, rozbudowanym działem sprzedaży oraz własnym działem doradztwa technologicznego. W Polsce powstaje większość oferowanych przez firmę wyrobów dostosowanych do gustów i oczekiwań polskich konsumentów. Zeelandia Polska zatrudnia obecnie ponad 100 osób.

Stawiamy na wysoką jakość, innowacje oraz doskonałą obsługę. Wiedzę i umiejętności wykorzystujemy do tworzenia rozwiązań zwiększających konkurencyjność naszych klientów. Tak powstało motto Zeelandii: „Stwarzamy możliwości”.

Firmę tworzą ludzie. Staramy się znajdować, zatrudniać i motywować najlepszych pracowników dostępnych na rynku pracy. Kładziemy duży nacisk na prawość i rzetelność naszego zespołu, z szacunkiem podchodzimy również do naszych klientów, konkurentów i społeczeństwa.

Zeelandia wytwarza produkty spełniające najwyższe standardy bezpieczeństwa żywności.

Fakty i liczby:

Centrala firmy: Zierikzee/ Holandia
Zatrudnienie: 1500 osób
Obrót: 300 mln EUR
Obszar działalności: Europa, Azja, Ameryka Płd., Środkowy Wschód

Historia

Nie tylko nazwa firmy – Zeelandia – ale również logo, są związane z miejscem, w którym firma powstała i w którym do tej pory mieści się jej centrala. Jest to nadmorska prowincja Holandii- Zeeland. W herbie tej prowincji znajduje się lew oraz morskie fale – elementy, które można odnaleźć także w logo naszej firmy.

Zeelandia powstała w 1900 roku. Została założona przez holenderskiego piekarza – H.J. Doelemana. Rozpoczął on swoją działalność produkcją tradycyjnych holenderskich sucharów. W roku 1923 roku pierwsze produkty firmy zaczęły być eksportowane za granicę. Obecnie piekarnie i cukiernie w ponad 60 krajach używają produktów Zeelandii.

Asortyment

• Mieszanki do wypieku pieczywa
  • Polepszacze uniwersalne
  • Polepszacze specjalistyczne