Krótka charakterystyka

„Przegląd Piekarski i Cukierniczy” to wiodące czasopismo branży piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej. Istnieje od 1953 roku. Co miesiąc trafia do firm i osób związanych z tymi branżami w całym kraju, dostarczając wiedzy i informacji niezbędnych w rozwijaniu firm, inspirując i podpowiadając skuteczne rozwiązania. Czynnie uczestniczy w życiu branży, biorąc udział w ważnych krajowych i międzynarodowych targach, konferencjach, sympozjach i konkursach. Informuje o życiu branży w kraju i zagranicą. Uczestniczy w dyskusji o ważnych dla branży sprawach.

W „Przeglądzie Piekarskim i Cukierniczym” można znaleźć informacje o technologii, technice, przepisach prawnych. Są również autorskie receptury i porady doświadczonych technologów.

Czasopismo ściśle współpracuje ze Stowarzyszeniem Rzemieślników Piekarstwa RP, SITSpoż., Stowarzyszeniem Piekarzy Polskich, Krajową Radą Piekarstwa i Cukiernictwa, Stowarzyszeniem Cukierników, Karmelarzy i Lodziarzy RP, POLBISCO, UIB, UIPCG, CAOBISCO.

Informacje ogólne

częstotliwość ukazywania się: miesięcznik (12 edycji w roku)
grupa docelowa: piekarze, cukiernicy, lodziarze, przemysł piekarski i cukierniczy, szkoły zawodowe i wyższe
dystrybucja: prenumerata, hurtownie branżowe
objętość: ok. 120 stron, pełny kolor
formy publikacji promocyjnych: reklama, artykuł sponsorowany, wkładka reklamowa, nowości, ogłoszenia drobne.

Zachęcamy do kontaktu i przesyłania relacji z imprez branżowych

Wydawca: Wydawnictwo Czasopism i Książek Technicznych SIGMA-NOT Sp. z o.o., Warszawa
Właściciel tytułu: Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego, Warszawa

„Przegląd Piekarski i Cukierniczy” – partner w drodze do sukcesu