Firma Technicoat Sp. z o.o. jest specjalistą w zakresie powłok teflonowych dla piekarnictwa.

Spółka świadczy usługi w zakresie obróbki powierzchniowej, a główny nacisk kładzie na wykonywanie powłok technicznych. Używając zaawansowanych technologii nakładamy powłoki fluoropolimerowe znane pod nazwami handlowymi Teflon®, Rilsan®, Xylan®, Halar®, Dykor®.
Nasze produkcyjne know-how oparte na 25-letnim doświadczeniu w dziedzinie nakładania powłok zapewnia wysoką jakość oferowanych usług.

Firma świadczy usługi w wielu dziedzinach przemysłu, ale jedną z podstawowych branż jest piekarnictwo, gdzie powłoki Teflon® wykazują szereg unikalnych właściwości, tj.
- zapobieganie przywieraniu wypieków do powierzchni blach i form
- eliminacja stosowania oleju na blachach
- proste czyszczenie – oszczędność czasu, energii i wody
- odporność na wysoką temperaturę – do 260°C
- właściwości antykorozyjne
- duża trwałość powłoki – 2500 do 4000 cykli piekarniczych
- atest dopuszczający do kontaktu z żywnością.

Jako grupa Technicoat posiadamy licencję firmy DuPont na nakładanie powłok typu Teflon® „DuPont Licensed Industrial Applicator” oraz nową licencję DIBS – system zapewniający nowe rozwiązania w zakresie powłok non-stick, umożliwiający zwiększenie wydajności produkcji w przemyśle piekarniczym.


Nakładamy powłoki teflonowe na typowe blachy i formy piekarnicze, zestawy piekarnicze, formy okolicznościowe, leje zasypowe, stożki itp.

Wykonujemy także remonty blach i form ze zużytą powłoką – regeneracja powłoki. Proces ten obejmuje mechaniczne lub termiczne oczyszczenie blach i form z resztek produktów i usunięcie starej powłoki. Jeśli zachodzi taka konieczność wykonujemy drobne naprawy, np. prostowanie, spawanie itp., a następnie nakładamy nową powłokę typu Teflon®.
Przykład form przed i po regeneracji ukazują zdjęcia poniżej.

Na życzenie naszych klientów oferujemy również nowe blachy i formy z powłoką teflonową.


Kontakt:

Technicoat Sp. z o.o.
Ul. Krakowska 125, 43-512 Bestwina
Tel. 32 214 90 15   Fax. 32 214 90 14
Mob. 607 303 315

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

www.technicoat.pl