To właśnie w Poznaniu ponad 10 lat temu odbyła się pierwsza CAVALIADA.

Co w programie?

Podczas czterech dni zawodów odbędą się takie konkurencje jeździeckie jak: skoki przez przeszkody, powożenie zaprzęgami czterokonnymi, ujeżdżanie oraz Wszechstronny Konkurs Konia Wierzchowego. Nie zabraknie także pokazów oraz Targów Sprzętu i Akcesoriów Jeździeckich.

Serce Cavaliady stanowi Arena Główna, gdzie startują najlepsi zawodnicy i odbywają się najważniejsze konkursy. Poza Areną Główną na zwiedzających czeka przy Arenie B – Pawilon Polskiej Hodowli. Można zobaczyć tam konie i odbyć spotkanie z hodowcami.

Podczas Cavaliada Show wystąpi grupa La Pattat Dutka & Franczak Show. Zaczarują oni publiczność baśniową aranżacją pełną magii i emocji.

ARENA B - tu rozgrywane są zawody międzynarodowe w skokach przez przeszkody w randze 1* i CSIYH (dla młodych koni). Dodatkowo, to właśnie na Arenie B będziecie mogli zobaczyć zawodników woltyżerki i paraujeżdżenia w akcji, nie brakuje tu również pokazów dla publiczności. Od trzech lat odbywa się tu również Ogólnopolski Czempionat Koni Ras Szlachetnych w Skokach Luzem.

Ponad 100 wystawców weźmie w tym roku udział w Targach Sprzętu i Akcesoriów Jeździeckich. Są to największe targi tego typu w tej części Europy. Tegorocznym Targom towarzyszy strefa spotkań z gwiazdami – Meet The Stars.

Cavaliada to wyjątkowa atmosfera i niesamowite emocje. Widowisko łączy całe środowisko jeździeckie, z kibicami, wystawcami i partnerami. Wydarzeniu towarzyszą ciekawe eventy, każdy znajdzie coś dla siebie. Do zobaczenia 16-19 grudnia 2021, Międzynarodowe Targi Poznańskie!