Targi Przemysłu Piekarskiego i Cukierniczego BAKEPOL to jedno z najsmaczniejszych wydarzeń biznesowych w Polsce. Głównym atutem wydarzenia jest ekspozycja pełna najnowszych rozwiązań  technologicznych, które są interesujące dla piekarzy, cukierników i lodziarzy, zarówno rzemieślników jak i profesjonalistów z zakładów przemysłowych, sieci handlowych czy branży gastronomicznej. Wystawę dopełnia oferta dodatków, mieszanek i komponentów, służących do wytwarzania żywności w zakładach produkcyjnych, a od edycji 2019 także sprzęt do wyposażenia kawiarni, cukierni czy baru śniadaniowego.

- Decyzja o rozszerzeniu oferty wystawienniczej wyniknęła z potrzeby rynku – mówi Joanna Jasińska, dyrektor targów BAKEPOL. – Coraz częściej można dostrzec, że właściciele cukierni, piekarni czy lodziarni odświeżają charakter prowadzonej przez siebie działalności, rozszerzając swoje usługi również o gastronomię. Na każdym kroku spotykamy obecnie miejsca, które wymykają się jednoznacznym kategoriom. Przykładowo, piekarnie często bywają też śniadaniowniami, a cukiernie – kawiarniami, w których możemy usiąść na chwilę przy stoliku, zjeść smaczną przekąskę i napić się aromatycznej kawy. W tym roku wychodzimy naprzeciw potrzebom tych profesjonalistów, którzy chcieliby wprowadzić w swoich firmach tego rodzaju zmiany.

Targi BAKEPOL to także pełne smaku piekarsko-cukiernicze show.  Wydarzeniu towarzyszą pokazy i prezentacje. W 2019 roku podczas targów można było spotkać wyjątkowe postaci z piekarskiego i cukierniczego świata, w tym Michała Dorszkiewicza, jednego z najbardziej utytułowanych polskich cukierników, a także Bio Piekarza – Bogdana Smolorza - propagatora zawodu, nauczyciela oraz piekarza, który stał się już ikoną ekologicznego i rzemieślniczego piekarstwa w Polsce oraz dr Józefa Sadkiewicza - wieloletniego praktyka i eksperta w branży zbożowo-młynarsko-piekarskiej oraz kulinarnej będącego uosobieniem wszechstronnej wiedzy nie tylko o produktach, ich pochodzeniu i wpływie na organizm konsumentów.

Dzięki takie formule targi BAKEPOL są wydarzeniem o ogromnym potencjale poznawczym w zakresie najnowszych rozwiązań dla przemysłu piekarskiego, cukierniczego i lodziarskiego, a także trendów rozwijających się w tych obszarach. Stanowią centrum inspiracji dla wszystkich, którzy nie chcą zostawać w tyle i szukają nowych smaków oraz sposobów na interakcję z klientami poprzez rozwój formatów sprzedażowych odpowiadających oczekiwaniom konsumentów.

Więcej informacji: www.bakepol.pl