Mazury HoReCa – dla gastronomii, dla hotelarstwa, dla cukiernictwa i dla piekarstwa

W dniach 25-26.04.2017 roku w centrum targowo-konferencyjnym Expo Mazury w Ostródzie odbędzie się druga edycja targów Mazury HoReCa. Pierwsza edycja, która odbyła się w maju 2016 roku, cieszyła się sporym zainteresowaniem wystawców i odwiedzających, gromadząc prawie 120 firm z branży i 50 Profesjonalnych Kupujących (Hosted Buyers). Towarzyszyło jej wówczas wydarzenie skierowane do klienta indywidualnego – Festiwal Smaków. Organizatorzy, wychodząc naprzeciw opiniom i oczekiwaniom wystawców i odwiedzających, postanowili w 2017 roku rozdzielić te dwie imprezy.

Targi Mazury HoReCa są dedykowane branży hotelarskiej i gastronomicznej. Nowością w 2017 roku będzie poszerzenie tematyki o branżę piekarską i cukierniczą. Wydarzenie Mazury HoReCa odbywa się w formule B2B opartej na spotkaniach biznesowych pomiędzy Wystawcami a potencjalnymi kontrahentami (Hosted Buyers – Profesjonalni Kupujący). Ta formuła dobrze sprawdziła się w pierwszej edycji wydarzenia, będzie zatem kontynuowana. Pośród Profesjonalnych Kupujących znajdą się m. in. dyrektorzy i menedżerowie hoteli, właściciele restauracji, szefowie kuchni, właściciele piekarni i cukierni, szefowie działów zakupowych gastronomii i hoteli.

Podczas Mazury HoReCa 2017 odbędą się konkursy kulinarne, które zyskały uznanie podczas pierwszej edycji - m. in. Zielona Budka Master Challenge. Wezmą w nich udział zarówno profesjonaliści, jak i uczniowie szkół gastronomicznych.

Patronat Honorowy nad wydarzeniem objęła Fundacja Klubu Szefów Kuchni. Patronem zostało także Stowarzyszenie Cukierników, Karmelarzy i Lodziarzy Rzeczypospolitej Polskiej.

Serdecznie zapraszamy do udziału w targach! Więcej informacji na stronie internetowej http://www.mazuryhoreca.pl.

Kontakt:

Nela Strucińska